Polityka prywatności

Administratorem strony cp-2077.pl jest UX Code ul. Sarmacka 1A Warszawa 02-972 W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili można skontaktować się z nami, wysyłając wiadomość na adres redakcja@cp-2077.pl.

Najważniejsze informacje

Kontaktując się z nami, przekazujesz nam swoje dane osobowe, a my gwarantujemy, że pozostaną one poufne, bezpieczne i nie zostaną udostępnione jakimkolwiek podmiotom trzecim bez Twojej wyraźnej zgody. Na stronie cp-2077.pl używamy mechanizmów analitycznych Google Analytics, które służą do zbierania informacji na temat Twoich odwiedzin strony, wyświetlonych podstron, czasu spędzonego na stronie oraz mapy przejść pomiędzy poszczególnymi podstronami. Wykorzystywane są w tym celu pliki cookies firmy Google LLC usługi Google Analytics. Cookies dają możliwość zarządzania poszczególnymi ustawieniami, tj. czy będziemy mogli wykorzystywać funkcje marketingowe z Twoich odwiedzin, czy też nie. Strona cp-2077.pl należy do sieci reklamowej Google Adsense. Wykorzystywane są w tym celu pliki cookies firmy Google LLC usługi Google AdSense. Podobnie jak w przypadku Google Analytics, cookies dają możliwość zarządzania poszczególnymi ustawieniami, tj. czy będziemy mogli wykorzystywać funkcje marketingowe z Twoich odwiedzin, czy też nie w przypadku wyświetlania spersonalizowanych reklam Google Adsense. Na stronie cp-2077.pl zintegrowaliśmy mechanizm funkcji udostępniania społecznościowego – korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn. Wykorzystujemy pliki cookies własne w celu prawidłowego działania strony na urządzeniach stacjonarnych oraz przenośnych.

Strona zabezpieczona jest mechanizmami chroniącymi przed atakami czy też włamaniem specjalistycznym oprogramowaniem oraz certyfikatem bezpieczeństwa SSL.

Dane osobowe

Administratorem Twoich danych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest UX Code z siedzibą Sarmacka 1A 02-972 Warszawa.

Podstawą prawną wraz z celem i okresem przetwarzania danych wskazane są odrębnie względem do każdego celu przetwarzania danych.

RODO przyznaje ci następujące potencjalne uprawnienia związane z przetwarzaniem Twoich danych.

  • prawo dostępu do danych osobowych, w przypadku skorzystania z formularzu kontaktowego, który zwiera przy wprowadzeniu Imię, Nazwisko, Temat wiadomości oraz Twoją Wiadomość,
  • prawo do sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w przypadku, gdy wysłałeś do Nas wiadomość przez formularz kontaktowy),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych,
  • prawo do przeniesienia danych,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,
  • prawo od odwołania zgody na przetwarzanie danych (jeżeli taką zgodę wyraziłeś).

Szczegółowe zasady związane z realizacją wyżej wymienionych uprawnień zostały opisane szczegółowo w art. 16-21 RODO.

W przypadku sytuacji, w której uznałbyś, że dopuściliśmy się naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz możliwość wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Gdybyś chciał dowiedzieć się, jakie dane na Twój temat posiadamy oraz w jakich celach je przetwarzany, wystarczy, że wyślesz do nas wiadomość na adres redakcja@cp-2077.pl.

 

Bezpieczeństwo

Gwarantujemy ci poufność wszelkich przekazanych nam danych, wraz z plikami cookies. Zapewniamy podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane  są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

Wykaz powierzeń

Zenbox Sp. z o.o. z siedzibą w Częstochowie (Generała Jana Henryka Dąbrowskiego 7, 42-200 Częstochowa) – hosting strony cp-2077.pl.

Cookies podmiotów trzecich

Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich.

Analityka strony

Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.

Marketing i reklamy

Należymy do sieci reklamowej Google AdSense. Wiąże się to z wykorzystywaniem plików cookies firmy Google LLC dotyczących usługi Google AdSense. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy będziemy mogli w Twoim przypadku korzystać z personalizowanych reklam Google AdSense, czy nie.

Narzędzia społecznościowe

Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych. Korzystanie z tej funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, Twitter,  LinkedIN.

Logi serwera

​Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.
Logi obejmują m.in. twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.
Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu twojej identyfikacji.
Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.